Burrel – Usein kysytyt kysymykset

Burrel riistakameroiden myynnistä, huollosta ja tuesta vastaa 1.1.2023 alkaen Tracker Oy.

Ohjeita Burrel -riistakameroiden käyttöön löydät osoitteesta:

https://support.burrelcameras.com/ 

 

Alla olevat ohjeet eivät koske Burrel+ kameraa. Burrel+ kameran tuotetuen löydät osoitteesta https://www.burrelplus.com/support?locale=fi

Kamera ei lähetä kuvia?

Jos laitetta ei ole päivitetty, tee se ensin katsomalla ohje täältä.

Palauta kameran oletusasetukset, jolloin automaattiset lähetysasetukset muodostuvat uudelleen. Tämä tapahtuu seuraavasti:

  1. Avaa kamera SETUP-tilassa ja siirry asetuksiin painamalla MENU-näppäintä. Mene kohtaan Järjestelmäasetukset.
  2. Selaa valikkoa kohtaan ’’oletusasetukset’’. Paina OK, jonka jälkeen valitse vielä kerran OK.
  3. Laitteen valikko muuttuu englanninkieliseksi. Voit palauttaa haluamasi kielen selaamalla alaspäin kohtaan ’’language’’. Tässä kohtaa liiku nuolipainikkeella oikealle tai vasemmalle saadaksesi haluamasi kielivalinta
  4. Paina kerran MENU-näppäintä, ja siirry kohtaan lähetysasetukset (kolme tolppaa-symboli näytön yläreunassa)
  5. Siirry kohtaan ’’sähköposti – Jatka’’. Paina OK, ja syötä haluamasi vastaanottava sähköpostiosoite tyhjälle riville. Tämän jälkeen paina kohdasta SAVE tallentaaksesi osoite.
  6. Paina MENU-näppäintä ja siirry kohtaan ’’Puhelin – Jatka’’. Syötä tänne etäohjaavan puhelimen numero. Tallenna numero valitsemalla SAVE.
  7. Paina MENU-näppäintä muutaman kerran jotta pääset takaisin kameranäkymään. Tässä näkymässä siis näet näytöltä, mitä kamera kuvaa.
  8. Paina OK-näppäintä niin kamera ottaa kuvan. Kamera kysyy, lähetetäänkö kuva. Kuittaa tähänkin OK.

Jos lähetys onnistui, on kameran asetukset kunnossa ja siten valmis käyttöön. Jos jokin estää kuvan lähettämisen, antaa kamera näytölle virhekoodin.

Katso yleisimmät virhekoodit ja selitykset täältä.

Jos virhekoodia ei löydy listasta, ota yhteys huoltoomme osoitteessa support@alaskabrands.fi

 

Kuvan lähetys epäonnistunut, mutta kamera ei anna virhekoodia?

Varmista, että SIM-kortin PIN-kysely on pois päältä. Voit tehdä tämän asettamalla SIM-kortin puhelimeen ja poistamalla kyselyn liittymän asetuksista.

Riistakamerat tukevat muistikortteja, joiden koko on enintään 32GB. Tarkista, että muistikortti on yhteensopiva.

Jos vika ei ole korteissa, päivitä laitteen käyttöjärjestelmä. Päivitysohjeet ja tiedostot löydät täältä

 

Kamera ei lähetä videota?

Burrelin videoita lähettävät kameramallit ovat S12HD+SMSPRO sekä Edge HD+3G/4G. Muut videoita kuvaavat kamerat tallentavat videon muistikortille, mutta eivät lähetä sitä.

Antaako kamera lähettäessä virhekoodin? Tarkista yleisimmät virhekoodit ja selitykset tästä

Yleisimmin videon lähetyksessä ilmentyvät ongelmat johtuvat kuvausasetuksista. Tarkista seuraavat:

- Onko kuvaustila ’’Kuva&video’’? Tällöin kamera tallentaa kuvan ja videon mustikortille, mutta lähettää vain kuvan. Jos haluat että kamera lähettää videon, aseta kuvastilaksi pelkkä ’’Video’’
-Useimmat sähköpostipalvelut rajoittaa vastaanotettavaksi tiedoston kooksi 20MB. Aseta videon pituudeksi ja laaduksi esim. 720P/20sek. tai 1080P/10sek. Tällöin tiedoston koko ei ylitä rajoitusta.

 

Kamera ottaa kuvia liian herkästi, tai kuvat ovat ’’tyhjiä’’?

Liiketunnistin reagoi lämpösäteilyn muutoksiin. Talvella lämpötilan erot voivat olla hyvinkin suuria, jonka vuoksi PIR-tunnistin voi antaa kameralle käskyn ottaa kuvan/videon liian herkästi. Voit säätää liiketunnistimen herkkyyttä kameran laukaisu-asetuksista. Talvella suosittelemme pitämään asetusta kohdassa ’’matala’’.

 

Kamera ei lähetä kaikkia kuvia?

Riistakamera lähettää yhden kuvan kerrallaan. Jos kameran edessä on paljon liikettä, ottaa kamera kuvia nopeammassa tahdissa kuin mitä se voi niitä lähettää. Tämän vuoksi kameran muistikortilla voi joissain tilanteissa olla enemmän kuvia / videoita kuin mitä se on lähettänyt sähköpostiin.

Tiedoston lähetysaika riippuu missä verkossa laite toimii. 2G-verkossa toimivilla laitteilla tiedoston lähettämiseen voi mennä 30-90sek. 3G-verkossa 10-20sek., ja 4G-verkossa 5-10sek. Nämä ovat arvioita, sillä myös yhteyden laadulla ja tiedoston koolla on vaikutusta lähetysaikaan.

Suosittelemme pitämään kuvausviiveen vähintään yhdessä minuutissa. Tällöin kamera ehtii todennäköisemmin lähettää aiemman kuvan, ennen kuin ottaa seuraavan.

 

Kamera lähettää vain tietyn määrän kuvia päivässä?

Kameran päiväkohtaista lähetysmäärää pystyy säätämään ’’lähetys’’-asetuksissa.

Mene kohtaan ’’lähetystila – välitön’’. Paina ’’OK’’, jolloin pääset määrittämään kuvien enimmäismäärän.

 

Milloin kamera ottaa kuvan TimeLapse asetuksella?

Kun kameran TimeLapse asetuksen asettaa päälle haluamillaan tiedoilla, kamera alkaa ottaa kuvia asetetulla aikavälillä siitä hetkestä eteenpäin, kun kameran virtakytkin asetetaan ON-asentoon.

Esimerkki: käyttäjä asettaa TimeLapse toiminnon ottamaan kuvia 12h välein. Käyttäjä siirtää virtakatkaisijan ON-asentoon klo. 14.30. Kamera alkaa ottamaan kuvia 14.30, 2.30, 14.30 jne.

 

Miten päivitän kameran käyttöjärjestelmän?

Katso päivitysohjeet ja tiedostot täältä.